duminică, 23 mai 2010

Azi...



azi nu ma mai rog de timp sa se intoarca si azi nu mai cer nimic,azi timpul e doar pentru mine,iar daca viitorul se indură va fi mai mult decat o alta tură...

sâmbătă, 22 mai 2010

Inca 10 zile de primavara



si daca nu m-as fi trezit devreme sa vad cerul senin prima data dupa multe zile in care a stat dincolo de zidul gri,n-as fi gasit partea asta a zilei atat de frumoasa. Lumina inunda incaperea pe masura ce-i dau voie inauntru printre jaluzelele prafuite.Primele raze se revarsa peste cladirile ce se zaresc pe jumatate din balconul meu,iar aerul are o temperatura atat de placuta incat as vrea sa-l pot capta intr-un recipient,pentru a-mi servi si cand caldura va deforma asfaltul ori cand mirosul prea puternic al gazelor degajate de circulatia masinilor imi va sufoca simturile.Si-acum cu ochii grei si tristi incerc sa inchid randul cu gandul la mirosul covorului de iarba proaspata ce salasluieste in parc si strazile goale de week-end care se odihnesc dupa saptamana lucratoare,in timp ce un tantar se joaca pe degetele mele si dispare de dupa monitor. Si restul...restul se intreaba asupra dramei,asupra visului,stergand amintiri ,atingand impacarea fara a-si mai ura realitatea,construind o alta lume pe acordurile melodiei,buna dimineata!

joi, 20 mai 2010

si demnitatea unde s-a pierdut?

E una din noptile alea in care iar n-am somn . S-a incalzit afara si pare o ocazie potrivita sa profiti de o plimbare numai ca eu nu pot face asta.Ascult piese de acum cativa ani cautand sa dobandesc una din starile care ma incercau pe vremea aia,rar imi mai amintesc vreo melodie de pe vechiul PC de-acasa,mai mult ma chinui. Cred ca sunt bine intr-un fel...am cam comfundat visul cu realitatea in ultimele luni si-am constatat-o abia azi.Ma enerveaza ca desi de multe ori constientizez unele lucruri,tot continui sa-mi fac sperante, sunt ca o jucarie stricata zau asa !Mereu si mereu caut sa ma agat de fiecare cuvant,de fiecare umbra,oare nu mi-a ajuns cat am auzit? Ori se poate sa fiu tzicnita...ori mai mult decat fraiera,stiu si eu? Si fix in momentul asta mi-am dat seama ca e la fel ca atunci :))) doar ca nu e muzica de vina si nici starea pe care o cautam nu e aceeasi...

miercuri, 19 mai 2010

Fantezie

In camera,sub o lumina lenesa ,asternutul e aproape neatins,iar tu te-ai ghemuit intr-un colt intinzand peste tot pe unde ai avut loc o sumedenie de articole. Citesti si analizezi cu atentie fiecare paragraf ca nu cumva sa treaca ceva neobservat.Azi esti un pic abatut,un pic mai rece decat de obicei iar eu ca sa nu te deranjez stau cuminte pe scaunul de la birou si ma joc cu papucii.Ii aduc impreuna si-i despart tinandu-mi gleznele mereu ca si unite.Imi incalzesc mainile pe ceasca de ceai si raspandesc aroma in incapere. Imi inclin capul si ma las pe spate privind ca si cum as veda dincolo de acoperis,ca si cum cerul s-ar deschide deasupra-mi si toate secretele noptii ar sta in vazul meu. E o stare de bine cea care ma cuprinde si-as vrea s-o impartasesc cu tine .Din cand in cand te admir si zambesc pe ascuns.Te am aici. Ochii imi rad iar chipul mi-e senin.Cand ma asez langa tine te prefaci ca inca nu mi-ai simtit prezenta atat de aproape si cum stau eu acolo si astept sa reactionezi,incepi sa-mi vorbesti tachinandu-ma.Si cum ma supar atat de usor adori sa te amuzi pe seama mea ,imi cuprinzi capul intre palme si ma saruti frumos .Fiori lungi se joaca pe bratele mele dar buzele imi zvacnesc arzand.Te-as lua in brate si nu ti-as mai da drumul.
-Lasa-ma acum!
-Ei bine...noapte buna.

marți, 18 mai 2010

Jaroslaw Kukowski


aaa inca ceva,sunt obsedata de pictura asta ,nu stiu cat se vede in imagine dar e superba

vand esenta dementa! :)))


uff :)) acum cativa ani habar n-aveam ca ma voi gasi in fata unor situatii atat de neobisnuite ,daca le pot numi asa.Si termenul de neobisnuit e gresit ,acum imi dau seama. Totul e perfect ...natural cum s-ar zice.
Azi m-am trezit pe la 06:00,am ascultat aproape continuu radio guerilla si-am dansat de una singura prin casa :)) =)) ma simt asa de bine incat mi-e teama ca urmeaza ceva rau :)) in fine... ce dracu` s-ar mai putea intampla? sunt deja la hotarul bunei sperante ,asa ca nu mai ramane decat sa fac exces !:))) vorb-aia life sucks ,let`s have fun :)) Well, seara buna .
PS: Imaginea n-are nici o relevantza =))))doar mi s-a parut amuzanta :))

luni, 17 mai 2010

torn...


Si curge ploaia din norii grei si fantasme se rup in strada goala iar tu stai amortit sub ei...
e o noapte rece de mai,calea sta deschisa in fata-mi,soseaua tine linia dreapta pierzandu-se departe dupa o cotitura. E liniste deplina si numai stropii care cad pe acoperisul cladirilor se mai aud.Trec dincolo cu pasi marunti ghidandu-ma dupa lumina panourilor publicitare .Siroaie mici de apa imi curg pe frunte si se preling pe obrajii rotunzi...ploaia se impleteste cu lacrimile si atata vreme cat curge din ceruri nimeni nu-si va da seama ca si din ochii mei cad picuri. Daca lumea s-ar sfarsi in urmatoarele 4 ore singurul regret este acela ca n-as fi apucat sa fumez o ultima tigara,de aceea am iesit la ora asta tarzie sa-mi cumpar viciul,dar lumea nu se stinge la dupa cheful meu,viata mai pulseaza prin venele astea imbatranite de durere,sangele mai e cald sub pielea invinetita iar peretii raman ridicati ,spatiul e izolat. O fata singura ...un pachet de tigari,prietenii ce ard,prietenii ce ucid,prietenii ce se pierd si devin fum,amicii necuvantatori,iluzii ale cumpatarii. Imi intoxic cu nerabdare plamanii indata ce smulg ambalajul ,apoi ma intorc in fuga spre bloc,inchid usa de la intrare si ma asez pe scari,imi strang genunchii la piept si continui sa privesc prin geam. Ea avea dreptate,privesc prin foi colorate...sper,visez,ma entuziasmez cu usurinta,am atatea asteptari ...aveam.Ma ustura ochii si o durere usoara de cap imi tortureaza trupul .Nu e nimic imi spun...aveam nevoie de asta...din asta sunt facuta eu. Aici,stransa in mine,legata de ganduri,ferita de restul, pot sa cedez ,acum pot sa fac orice lucru urat cu corpul si cu sufletul meu,acum pot sa aleg si acum pot cel mai mult sa inteleg ca nu e nimic de inteles si in fiinta secata numita eu, golul nu se va umple,aroma nu se va indulci ,cuvantul nu va mai fi melodios.

duminică, 16 mai 2010

no safety net



Un tremur frenetic ma cuprinde pe masura ce in suflet crapa ultima farama de speranta pe care am nutrit-o ultimele zile.Azi nu mi-a ramas decat ce aveam si inainte...singuratatea.
Imi simt bataile inimii ca pe niste clopote grele ce rasuna pana in rarunchii existentei mele de nimic. Nu pot plange intru-cat am plans in tot timpul asta,pot numai sa-mi tin ochii inchisi pret de cateva secunde asteptand zgomotul sa se termine,mana sa-si revina din amorteala,corpul sa faca miscari naturale,lumina sa-mi mangaie obrazul...si-ascult piesa cu care am inceput,cea care imi aminteste mereu de tine.Regret fiecare moment ce m-a purtat pe calea asta de pe urma si vreau fiecare clipa in care tu ai fost langa mine,o vreau inapoi pana la ultima...

nimic in plus

abia m-am intors din oras,as mai fi stat de data asta mult mai mult decat in general,n-am mai iesit de mai bine de vreo doua luni sa petrec o noapte intreaga undeva...si azi n-a fost nici voit si nici planificat,o plimbare simpla s-a transformat intr-una mai lunga si ceva mai complexa,careia desi m-am opus la inceput,am terminat prin a-mi parea rau ca n-o duc la bun sfarsit. Ultima seara din Student Fest a fost dedicata iubitorilor de rock.Au concertat patru formatii (dintre care am apucat sa aud doar 3) si probabil ca si acum continua nebunia.Well...daca eram singura ma distram mai bine,asta-i sigur.Revenind la frumoasa mea locuinta temporara ma bucur de ...linistea deosebita cu care ma rasfata incaperea si intre timp cred ca mi se face somn.Azi am stat numai cu ochii in carti si mi-a ajuns.Bye!

vineri, 14 mai 2010

nimic

s-a intregit teama la loc, s-a inchis poarta,strigatul e innecat,durerea reapare... de ce nu se opreste ceasul? de ce nu reusesc sa ma salvez? de ce e linistea rea? de ce sufletul putred? de ce s-a sters mana si tot mai vad urme de cerneala? de ce nimic nu e bun?de ce nu dispare totul de maine? de ce mai visez noptile si mai cred ca e adevarat iar vocea intarzie sa rasune presarand asteptare? si cum se imparte lumea asta astfel incat sa nu te-ajung?
vinerea pe sfarsite,lumina rosie din camera,noaptea,incarcarea,scapare,absenta,ezitare...

:|


nu-mi place cafeaua pe care o beau,nu-mi place culoarea asternutului in care zac dupa fiecare zi amara ce se scurge din cana aia strop cu strop,nu-mi place insa tot o beau.Nu-mi place mirosul parfumului pe care mi l-am cumparat acum o luna si nu se mai termina odata, nu-mi place usa de la intrare,nu-mi place cladirea veche si parasita pe care o vad cand cobor in strada,nu-mi place tramvaiul din intersectia a doua la care fabulez cum m-ar ucide,nu-mi place forma fetei mele,nu-mi place ce scriu in ultima vreme. Nu-mi place cand nu stiu.Nu-mi place cand nu cred,nu-mi place sa mint si nici sa constientizez cad aberez. Nu-mi plac filmele proaste si inghetata de vanilie. Nu suport cum e acum...rahat!

joi, 13 mai 2010

aberatii ,lipsa somn

hai copilule prinde-ma de mana,fa-ti curaj,agata-te de degetele mele si viseaza,lasa-ma sa-ti rascolesc sufletul,sa-ti ador frumosul si uratul.Lasa-ma sa-ti dezmierd fruntea si promit ca de data asta nu-ti voi mai turna otrava in urechi...si ochii tai n-au sa mai planga.
Te ridici de pe banca si il indeamni sa te urmeze dar el priveste nedumerit,isi viseaza viata dincolo de tine si de rochia ta,isi vrea iubirea implinita altcumva. Tu crezi ca poti sa iei tot si-apoi sa dispari,Iti zice...Eu n-am nimic,nu vezi ca n-am nimic?Isi intoarce capul si se holbeaza fara rost la trecatori in timp ce tu culegi si restul lucrurilor de langa ale lui . Ai sa revii,zici razand. Nu,raspunde vocea tremurand,n-am s-o mai fac.Acum salveaza-ti calea,e tarziu.
Te urnesti cu greu spre lumina in decorul transformat peste noapte in pustiu,purtand un dialog imaginar,cu fata-ti innecata intr-un zambet rasucit. Si-ai vrea sa mai zareasti inca o data chipul cel fragil si chinuit dar numai umbre zac in locul sau si numai vise apar in drumul tau . Si faci juraminte strambe pentru sine si nu vrei sa uiti de voi,de tine.

marți, 11 mai 2010

pictures of people


aiurea...te-ai nascut ca sa mori...te-ai nascut ca sa cresti impreuna cu mine dar in orase diferite, sub ceruri diferite, in scoli vechi si nepotrivite,te-ai plimbat prin parcuri urate si-ai purtat haine neadecvate.Ai gustat miezul painii necoapte,ti-ai baut berea din halba,ai refuzat tigara, dar ai colectionat vise ca si mine,ti-ai propus ca pentru tine lumea nu se va reduce la oricine....

Vita de vie- Fetish

luni, 10 mai 2010

Luni soarele rasare de la vest :))

Unele deceptii provin cel mai des de pe urma neimplinirii unor asteptari anume. De fapt ceea ce s-a construit in mintea noastra pica odata cu constientizarea realitatii,probabil ca asta declanseaza o durere pe care o induram cum stim mai bine sau o sporim ,ca depinde foarte mult de natura ta, eu de exemplu si cand voiam sa ma ajut terminam prin a nu face lucrul corect aproape niciodata...
Asadar cum se manifesta asta ? Pai in prima faza increderea a fost spulberata,se naste sentimentul de frustrare si mai mare,dorinta e vazuta drept dusman si peste noapte te trezesti. Dar te trezesti cu adevarat. E amuzat ca desi lucrurile arata la fel,asta nu e decat o aparenta.Inca o data mi-as dori sa am putina intelepciune inainte sa ma impiedic si sa ma lovesc dar pentru unii ,printre care evident si eu, lucrurile merg mai greu si invatatura vine prin cai neplacute, dar ajunge intr-un final si asta e important.Ca sa inchei,pentru ca e aproape zece si ma dedic altor activitati (respectiv efectuarea unui scurt studiu de bloc ,vreau sa vad cati vecini sunt capcauni ), mi-am dat seama ca cel ce ti-a intors spatele de vreo cateva ori inainte,cand de fapt trebuia sa fie acolo pentru tine, o va face si daca viitorul v-ar oferi sansa pe care v-o tot imaginati. Recitind asta imi suna a cliseu si nu pot decat sa-mi adresez o injuratura. Nah, seara buna!

sâmbătă, 8 mai 2010

Black Lab - Weightless

Black Lab - Lonely Boy

Mumford And Sons - Roll Away Your Stone


nu stiu daca am descoperit eu tarziu piesa asta dar e clar ca altii o stiau cu mult inaintea mea,de fapt eu am ascultat-o azi la radio (era sa zic de dimineatza dar m-am trezit pe la 13:00,in fine ).Imi place foarte mult si am vrut sa fac un "post" cu ea si pentru cei care inca nu s-au bucurat de versurile astea perfecte :)

Roll away your stone, I’ll roll away mine
Together we can see what we will find
Don’t leave me alone at this time,
For I'm afraid of what I will discover inside

Cause you told me that I would find a hole,
Within the fragile substance of my soul
And I have filled this void with things unreal,
And all the while my character it steals

Darkness is a harsh term don’t you think?
And yet it dominates the things I see

It seems that all my bridges have been burned,
But you say that’s exactly how this grace thing works
It’s not the long walk home that will change this heart,
But the welcome I receive with the restart

Darkness is a harsh term don’t you think?
And yet it dominates the things I see
Darkness is a harsh term don’t you think?
And yet it dominates the things I've seen

Stars hide your fires,
These here are my desires
And I won't give them up to you this time around
And so, I’ll be found with my stake stuck in this ground
Marking the territory of this newly impassioned soul

But you, you’ve gone too far this time
You have neither reason nor rhyme
With which to take this soul that is so rightfully mine

Civil Twilight Letters From The Sky


One of these days the sky's gonna break and everything will escape and I'll know
One of these days the mountains are gonna fall into the sea and they'll know
That you and I were made for this
I was made to taste your kiss
We were made to never fall away
Never fall away
One of these days letters are gonna fall from the sky telling us all to go free
But until that day I'll find a way to let everybody know that you're coming back, you're coming back for me
'Cause even though you left me here I have nothing left to fear
These are only walls that hold me here
Hold me here, hold me here
One day soon I'll hold you like the sun holds the moon
And we will hear those planes overhead and we won't have to be scared
We won't have to be, we won't have to be scared
You're coming back for me ...

joi, 6 mai 2010

Pace/aberatii+

Stateam mai devreme pe balcon privind unica bucata de cer pe care cladirile nu mi-o ascund (o sa tot plictisesc cu "peisajul"meu de inchisoare),ploaia s-a potolit inainte ca eu sa ajung acasa si m-am plimbat pe gratis sub stropii mari si reci de la facultate pana aici( :D:D ).Chiar ieri imi ziceam ca astept ploaie,chiar ieri imi aminteam ca pe cand aveam 16 ani (sau poate erau 17 eu oricum am memoria avariata =)) ), am parcurs cativa km printr-o torentiala.Ca aveam apa si-n ghete n-a mai contat,era frumos.Sunt frapata...De vreo cateva ori am mai experimentat senzatia pe care ziua de azi mi-a adus-o. E vorba de momentul in care iti doresti din rasputeri si se intampla.Desi e hazard si-o stiu prea bine,iar tot ce-am capatat a fost de o banalitate pura,ziua mea n-a mai fost rea.Si-mi controlez gandurile pe cat pot sa nu ma pierd din nou printre fantezii căci azi noapte ti-am auzit vocea atat de clar iar daca alte dati era tortura acum e multumire.Si ce-am simtit e ciudat.Sunt inlocuita cu ceva mai bun... :)

marți, 4 mai 2010

Manic Street Preachers Your Love Alone

suvenir


:)

happy =))))))

ma intrebam daca are rost sa postez ceva in momentul de fata pentru ca ...spre surprinderea multora , chiar ma simt bine =)) ma rog... sa n-aveti incredere,indata ce-si schimba vantul directia asa o sa degenerez si eu. o sa stric ritmul "post"-urilor astea ,stiu , dar fie! cred ca sursa o constituie petitzele care si-au facut loc peste tot pe pielea mea si ma coloreaza intr-un "frumos" ...roz... am alergie =)) la naiba! stiam ca nu trebuie sa mananc capsuni dar mi-a scapat :D

nesomn,aberatii

pai e 03:40 si n-am putut sa dorm pana acum,din fericire incaperea imi apartine in totalitate...am iesit in balcon cateva minute, afara domneste o liniste patrunzatoare,numai sunetul vreunei masini ce trece in goana pe sosea o razbate.Deasupra cerul e frumos, nu-i tocmai violet dar are un aspect placut,pare una din noptile acelea care n-ai vrea sa se mai sfarseasca fara sa-ti explici de ce simti asa.Blocul are o estetica sumbra si sub lumina lunii pare mai mult o ruina.Stau cuminte sprijinita de perete si inspir cu putere de parca aerul ar fi curat. Acum e posibil sa ma furisez in pat iar maine n-am sa ma trezesc deloc devreme.Asa ca dorm,e singura evadare...

Poets Of The Fall - Someone Special

luni, 3 mai 2010

un "fapt"

spre dimineata in ultimele clipe ,inainte sa ma trezesc,visul m-a purtat in strada,orasul pustiise si mie imi tresarea inima ca unui plod in fata noii jucarii pe care-o asteptase cu nerabdare in ajun,cred ca era entuziasm sau pur si simplu zapaceala mea :)(you will blame me for this one ).De fapt,undeva in zona pietei Maria,liniile de tramvai abia se zareau de sub stratul de zapada...copacii purtau povara grea pe ram,sute de frunze sanatoase se scuturau de nea,descoperind un verde de invidiat.Da,in luna Mai aveam zapada,si eu m-am mirat dar asa e visul.Tu ascuns pe undeva,erai acolo. M-am indreptat spre poarta larga a bisericii langa care cativa umili isi cerseau hrana.Tristetea din ochii oamenilor aia mi-a dizolvat bucuria,iar rugile lor m-au speriat,asa ca am grabit pasul fara sa privesc inapoi precum orice pagan si am intrat pe una dintre stradutele goale pe care obisnuiam sa merg la facultate cand intarziam,cred ca te cautam...si cu cat incercam mai mult sa te gasesc cu atat drumul se umplea de oameni aparuti de nicaieri. Un joc de costume ponosite ma prindea in valtoarea sa,alb si negru cat cuprinde.Mi-am facut loc printre trecatori incercand sa ajung la tine căci aveam impresia ca te zaresc. Si la rascruce de drumuri,cu mainile in buzunare si tintuind cerul cu privirea stateai impacat. O adiere iti mangaia obrazul ravasindu-ti parul, pentru ca-n vis bucle marunte se nasteau de sub palarie...ciudat ,nu-i asa? Te-am gasit zambind...nu stiu daca era un zambet al durerii ori daca pe buzele tale salasluia dovada de a ma fi lasat in urma,dar ai disparut in clipa urmatoare .

sâmbătă, 1 mai 2010

mai multe crime

o noapte linistita de aprilie cu strazile goale,parasite de oamenii care se-mbulzeau pe la terasele din centru m-a condus acasa ( e prematur sa folosesc cuvantul asta dar mi-e inteligenta usor stirbita si nu gasesc acum alt inlocuitor mai sonor),de fapt m-a impins pe trotuar cu pasi marunti pitindu-ma de restul lumii,alungandu-ma de pe scaunul pe care-am stat doua ore ca un om aproape mort. Parca mi s-a scurs tot sangele din corp si mana tremura amuzant pe tigara iar pe chip un zambet trist se nastea la fiecare intrebare. "Sunt doar obosita.M-am trezit la 06:00.Mi-am plimbat trupul sub caldura ametitoare de la amiaza.Am stat prea mult in soare..."
Am descuiat usa de la a doua incercare,mi-am schimbat hainele si m-am oprit brusc in mijlocul camerei,camera goala care tace...si-acum? imi zic...ei...acum mergi la somn si maine ai sa te trezesti mai bine,ai sa-ti amintesti ca acum un an invatai pentru examenul de 1,te pregateai sa mergi la mare cu prietenii,te bucurai de cele mai mici prostioare si stii ...lucrurile nu s-au schimbat prea tare,esti cam aceeasi numai ca vezi tu...maine are sa fie un pic mai delicat,examenul nu se va da intr-o banca si nota are sa-ti rasuceasca inca putin cutitul in rana, rana mintii draga mea,n-o sa mai existe un profesor care sa-ti sufle in urechi ci numai ultimele cuvinte pe care le-ai citit de-atatea ori incat iti va fi cam greu sa nu le mai auzi chiar si cand cineva te va intreba daca preferi inghetata in loc de ciocolata,doar ele te vor mai enerva din cand in cand.In rest vei fi singura printre straini,o sa mananci ceva ce n-are sa-ti placa,ai sa te strambi ori poate chiar ai sa razi la glumele altora si ai sa tanjesti sa te intorci cat mai repede aici,iar cand o vei face te vei prabusi pe pat privind peretii,rugandu-te ca sa mai simti macar un pic aroma de nisip...