joi, 12 mai 2011

The end

"Fericit sau nefericit,povestea trebuie să aibă un sfârşit.Era un mod foarte simplu de a lăsa să se închidă cartea peste o povestire de iubire cu totul încheiată.Toţi scriitorii o scot astfel la capăt.
Şi iubiţii au învăţat de la ei lecţia vieţii lor : că dragostea,pentru că e experienţa înnebunitoare a neantului,demonstrează că ea există numai dacă moare şi că astfel trebuie să dispară,să se suprime ca să confirme că într-adevăr a existat.
Asta e regula,fără doar şi poate,nu poţi face un roman din ceva ce nu se termină.O morală mai puternică vorbeşte împotriva sa.Ar fi trebuit să-mi fac un ţel din asta,să las totul să se încheie şi să dispară ca să fac auzit în lume măreţul şi calmul cuvânt al păcii,un cuvânt al purei renunţări.Aşa se scriu romanele de dragoste.


Dar eu nu voiam cu nici un preţ ca povestea să se termine.N-aş fi vrut niciodată ca Alice sau Lou să dispară cu adevărat.Chiar despărţite de mine, le doream vii la nesfârşit,fericite dacă puteau să fie,urmându-şi pentru ele însele povestea iubirii lor-în care mi-ar fi rămas poate un loc şi mie. Cât despre propria mea moarte,nu mai eram sigur că o doream cu adevărat.Energia de a sfârşi cu mine însumi mă părăsise pe măsură ce scriam."

P.Forest

9 comentarii:

  1. Interesting :)
    Chiar scrii bine. Are legatura cu alte articole?

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu nu nu nu nu :)) , greseala mea. Am uitat sa pun initialele autorului.Totusi trebuia sa-ti dai seama din prezenta ghilimelelor. Este vorba despre cartea din care am mai scos un mic pasaj acum cateva zile.
    Cel cu care n-ai fost de acord.

    RăspundețiȘtergere
  3. :)) nice. Pasajul asta insa... imi place

    RăspundețiȘtergere
  4. :| un fragment dintr-o carte,ce e asa neobisnuit?

    RăspundețiȘtergere
  5. Pai daca finalul este fericit, inseamna ca povestea de dragoste continua, nu?

    RăspundețiȘtergere
  6. Continua dar cu alti parteneri,ca fiecare merge mai departe.
    Ce ma amuza Dragos, nu stiu ce o fi crezut el ca reprezinta postarea asta de e asa impacientat.
    :))

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu una nu mai cred in happy-endinguri. ci doar in povesti neterminate.

    RăspundețiȘtergere
  8. ai o viziune "soft" asupra problemei :))

    RăspundețiȘtergere