luni, 22 august 2011

Drumul

"Ne-am oprit pe marginea şoselei care ne conducea înapoi spre Cork. Era o după amiază târzie din iulie cu cerul acoperit de nori înfuriaţi. Umbrele prindeau contur din loc în loc, razele soarelui atingând cu graţie întinderea deschisă la poalele muntelui ce veghea în depărtare. Aerul răcoros dansa în adieri uşoare.

Jess coborâse din maşină ţinând cu grijă aparatul de fotografiat. Priveam drumul lung ce se aşeza înaintea noastră, cu ochii nesătui. Îmi simţeam trupul în sfârşit relaxat, descătuşat din trecutul nu prea limpede şi aruncat într-un fel de capsulă a timpului. Una din cele în care parcă te-ai născut cu foarte puţină vreme în urmă, totuşi deprins cu trăirile proprii unei vieţi vechi, dar fără amintiri de vreun fel. Mă sprijinisem de portieră continuând să admir împrejurimile. Dintre toate locurile pe care le vizitasem, şi ce-i drept nu eram foarte multe la număr, vecinătăţile pădurii Weston rămâneau cele mai frumoase. Dincolo de ea aştepta să mă întâmpine acelaşi Cork anost cu ploile sale nelipsite, fabrica de cherestea, târgurile sezoniere şi restaurantele mici înţesate de inşi de tot felul. Deseori nopţile se afundau în beznă, stranii şi apăsătoare. Locuiam acolo de la vârsta de zece ani, dar nu realizasem niciodată când trecusersă atât de repede. Doar compania Ritei făcea din el un spaţiu suportabil, atunci când petreceam unele weekend-uri la mine. Însă odată cu Jess şi întâmplările dintre noi, reveneam mai des decât îmi închipuisem iniţial.

-Ai putea să rămâi aici pentru totdeauna, ce zici?
-Nu eşti amuzant
, am rostit făcând câţiva paşi în lateral. Câmpul verde părea nesfârşit până să dai cu privirea de zarea încărcată. Un sunet scurt se auzi, m-am răsucit pe călcâie. Obiectivul era îndreptat spre mine. Ahh!

M-am desprins de lângă el şi-am pornit tot în faţă păşind pe marginea şoselei de-a lungul liniei albe ce o delimita. Nu mă gândisem nici o clipă să fac asta. În sinea mea toate se orânduiseră devreme. N-aveam să trăiesc încă vreo câţiva ani alături de Sal, aşa cum nu intenţionam să mă mărit cu vreunul dintre angajaţii lui ori să-i calc în pe urme. Şi totuşi Jess îndulcea din când în când ideea unei şederi prelungite..."

4 comentarii:

  1. Cork, Irlanda? Sincer, mi se pare un orasel de vis. Arhitectura e chiar pe gustul meu...mai putin clima, e adevarat. Cea din urma te avantajeaza mai degraba pe tine, Silvia. :P

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu este in Irlanda :), actiunea se petrece in America.

    RăspundețiȘtergere