marți, 6 noiembrie 2012

Spirit of life

Fără doar şi poate suntem acea categorie care nu îmbătrâneşte atât de brusc şi dureros precum alţii. Pentru că vieţile noastre sunt oarecum mai simple, nu gravitează atât de puternic în jurul a ceea ce lumea încearcă să facă un cap de listă. N-o să conducem prea curand maşni luxoase ori poate niciodată. Nu vom avea copii cărora să le ducem grija. Şi pe când alţii mai vrednici îşi îmbracă ţinutele rafinate să meargă la birou, noi ne învârtim prin paturi cu aroma de tutun impregnată adânc în piele. Blestemând nopţile ori dimineţile, căutând să dăm zilei un sens. Şi pe măsură ce împărţim aceeaşi cafea visăm la depărtări pe care le-am vrea apropiate. Probabil nu vom ieşi în evidenţă cu nimic sau lumea ne va pica vreodată la picioare. Ne place să credem că vom avea o viaţă frumoasă.

Sunt opusul a multor lucruri pe care le credeam că voi fi odată. Cumva mă bucur de toate părţile mele "bune". Dar mai am nevoie de un strop. Sunt încă liberă când privesc la oamenii ăştia îngropaţi în responsabilităţi. Ştiu atât de bine că nici nu trebuie s-o fac. Că nu e nevoie decât de o minte care să gândească la rece pentru ca sufletului să-i fie mereu cald. Şi voi avea asta, cu oricare preţ va fi nevoie.

Trăieşte cum vrei!


2 comentarii:

  1. Traieste cu vrei sau cum poti? Cum esti lasat?
    Da, cam asta e spiritul vietii...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai mare dreptate cu acel "cum poti". Dar in linii mari vorbind, cu totii alegem una sau alta :). Pana la urma vrei din doua pe vreuna.

      Ștergere