miercuri, 9 iunie 2010

gray fields

Revenind pe strada lunga si aglomerata imi simteam miscarile din ce in ce mai impovarate de aerul atat de cald care tasnea din asfalt.Dar azi nu iesisem din casa deloc si la fel ca si in alte zile ma multumisem cu umbra si racoarea spatiului meu, care mi-a dovedit loialitate la fiecare prognoza meteo ce arunca informatii cu iz de film de groaza asupra constientului meu. Nu-mi place caldura,nu suport mai mult de 23 de grade celsius si chiar si-acelea mi se par uneori prieteni corupti ai unei sederi/plimbari placute. Asa ca m-am aruncat in bratele ucigasului mai pe seara ,trecut de ora opt ,atunci cand speram ca-i va mai trece din accesul de furie cu care aruncase flacari la amiaza. Si-am plecat cu tot cu dorul si cu gandurile mele in revederea cercului de piatra ce mi-a lipsit din dimineata duminicii care m-a gasit asezata pe marginea sa. Orasul e plin,in centru roiesc copii aleargand pe micul petec de iarba dezvoltat de-o parte si de alta a statuii,terasele sunt ocupate aproape in totalitate si toate bancutele ori alte locuri de facut o pauza din mers sunt intesate. Undeva in apropierea fantanii mai e totusi ceva liber.
Am stat vreo doua ceasuri privind mai cu timiditate, mai cu indrazneala chipurile celor care se perindau cautand aiurea dupa ceva ce n-am sperat sa vina,apoi am scrutat cerul atat de senin urmandu-l in jocul de culori pe care l-a purtat pana spre lasarea negurii. Mi-am oprit ochii asupra cuiva.A trecut prin fata mea incet cu mainile pe langa corp tinand pe umar o geanta mare.Purta tenesi verzi pe care si-i asorta cu tricoul simplu,s-a asezat in dreapta mea la cativa metri si-a sprijinit picioarele pe scaunul din fata,apoi a scos o tigara. Gestul m-a lasat in imposibilitatea de a-mi controla mana care deja deschisese pachetul, la mine a fost singura tigara pe ziua de azi. A tras de vreo cateva ori din a sa iar apoi si-a intors capul catre mine .Nu stiu exact daca s-a intamplat dar mi-am simtit muschii fetei schitand un zambet involuntar dupa care m-am rusinat si-am schimbat directia pe partea opusa .Un soi de tristete m-a cuprins in timp ce in mintea mea intriga se impletea cu o forma de anxietate. Mi-am dorit sa ma fi aflat aproape de locul in care se odihnea si din momentul in care mi-am dat seama de ceea ce gandeam tot ce mi-am dorit a fost sa nu plece prea repede. Si-a deschis cartea pe care-a sprijinit-o de genunchi si a continuat sa fumeze . Expresia ei m-a cucerit de cum am vazut-o, pe chipul ala simplu de o frumusete modesta statea motivul acestei curiozitati stupide care m-a cuprins .Am mai repetat cate un schimb de priviri si-as fi ramas acolo numai pentru asta. M-am vazut pe mine in locul ei,am vazut infatisarea pe care mi-as fi dorit s-o am, perechea de pantaloni pe care n-am indraznit s-o schimb pe fusta ce-o purtam, suvitele mai rosii decat ale mele care stateau cuminti reflectand cate putin din lumina, si cel mai mult i-am vrut sufletul căci fara sa-l cunosc tot gaseam ca era mai multumit decat al meu,i-am vrut viata...
In mod stupid n-am mai putut sa-mi traiesc fantezia odata ce s-a aglomerat pe langa noi. Am zarit-o mai apoi cum pleca. Si mi-a parut rau cand am pierdut-o,nici nu-mi amintesc de ce nu mai eram atenta,pur si simplu a disparut intr-un moment dat.La scurt timp am parasit si eu locul ,era aproape de zece .Drumul la intors a fost marcat de imaginea sa,de scenariile mele pe care le modific zi de zi in incercarea de a suporta mai bine realitatea si-am intalnit pe cand paseam catre casa cativa dintre aceeiasi oameni cu care impartisem drumul la inceput. Probabil se intampla mai mereu si doar acum am observat eu,dar unele lucruri nu iti scapa chiar asa...Am descuiat usa,mi-am aruncat hainele pe unde am putut si-am vrut sa scriu si desi habar nu am de cine s-a legat azi sufletul meu, e aici in randurile mele .

2 comentarii:

  1. întotdeauna există cineva care ne fură visele involuntar...

    habar n'am c vbesc

    RăspundețiȘtergere
  2. cam asa, ma intreb insa daca le-am furat eu vreodata pe-ale altcuiva...ar fi trist si nepotrivit

    RăspundețiȘtergere