marți, 6 iulie 2010

umm


Va rog sa n-aveti porniri violente : ))) .
Imi e dor de iarna, de strazile pline de zapada pe care le strabateam noaptea sub felinarele orasului. Zau asa... e unul dintre deliciile de la care nu ma sustrag,chiar daca imi ingheata mainile doua ore ,chiar daca imi amortesc picioarele de ger si folosesc cateva pachete de servetele ca sa-mi suflu nasul mai ceva ca un bolnav ,chiar daca ma dor obrajii de la atata aer rece si simt ca urechile imi pica. Parca si acum aud sub talpi scartaitul stratului de nea proaspat cazut,adulmec mirosul de iarna...da,pentru ca anotimpul asta are mirosul sau specific.Incepe de pe la jumatatea lui Decembrie si tine pana cand poate,de obicei pana prin saptamana intai din Februarie cand ,daca iarna a fost grea, ti se taie de tot pofta si-astepti mai mult decat orice sa vina primavara.Apoi diminetile in care tragi draperia sunt si ele unele dintre momentele mele. Bine, pot intelege de ce ajungi sa le urasti tu si poate uneori chiar si eu o fac :D , ca doar e crud sa fi smuls din asternutul cald si tare greu e sa infrunti temperaturile scazute cu zambetul pe buze si gatul infasurat cu-atatea esarfe incat pare ca ai purta un mulaj specific fracturilor . Dar nah...eu stiu sa iubsec si iarna (desi mi-a displacut multa vreme),probabil pentru ca sunt "ianuarista". Ar mai fi gustul ceaiului incomparabil cu cel din alte sezoane,paturile,fotografiile,imbratisarile,omul de zapada (ma tot rog de oameni si nu vor,parca n-ar fi fost copii),nu zic de bataile cu bulgari ca mi-o iau cam serios =)) ,hmm ...noptile cele mai lungi :D si altele...
Imi povestea mama , ca in a patra zi a anului 1987 cand am venit eu cu sania pe lumea asta : )) ,erau niste nameti nemaipomeniti ,iar domnul tata era in cantonament la munte . Vorb-aia : Nu-i bai! Ca pot s-o vad si cand o fi mai marisoara, si-asa memorie n-are. Am fost destul de matinala, gata sa iau in primire ce-mi apartinea,luna gerar cu tot cu florile ei puse pe la geamuri,ramurile inghetate,aleile poleite ,gramezile de deasupra lor, lopetile,injuraturile si fericirea vreunul plod mai in varsta decat mine .
Si de-atunci , vazand cat de ostila a fost primirea am avut tendinta sa traiesc cu impresia ca vara e regina, mda...in plus mama s-a ocupat sa-mi explice cum 30 de grade celsius inseamna raiul (desi mie imi pare iad).
Ei...nu stiu ce rost are post-ul asta, poate ca nu mi-e somn, desi maine am o multime de lucruri de facut ca miercuri plec la munte. Si siiigur o sa ploua si siiigur o sa fac eu in asa fel sa enervez macar jumatate din grup,daca nu ,cel putin liderii ca asa se slabeste orice structura : ))). Deci seara buna ca am aberat destul.
Imaginea am imprumutat-o de aici : http://www.thriftyfun.com/tf85686068.tip.html

4 comentarii:

  1. Păi, eu sunt născută în februarie, tot pe zăpadă și, dacă stau să mă gândesc, chiar îmi place iarna. Drum bun și distracție plăcută la Parâng, așa ar trebui să urez, nu?:D

    RăspundețiȘtergere
  2. :D ahh cred ca da,multumesc, tot ce imi doresc e sa am o stare fizica buna ca sa nu trebuiasca sa ma indop cu pastile =))

    RăspundețiȘtergere
  3. uf, mama lor de pastile!
    Atunci.. să ai o stare fizică bună :))

    RăspundețiȘtergere
  4. să ştii că nu eşti singura. şi eu sunt născută tot în ianuarie şi de veci mi-a plăcut iarna. şi nu sunt singura. e ceva în stele, nu ştiu.

    RăspundețiȘtergere