luni, 20 decembrie 2010

Cuvinte pe portativ




Creat de Ada Pavel, inspirat de Natasha Bedingfield : ))
Piesa o ştiam de multă vreme,aşa că am ales-o pentru că-mi plăcea cel mai mult dintre toate celelalte din lista ei,astfel că am încercat să concep ceva, odată acceptată leapşa.
Să-i dăm drumul!

"Ne purtăm ultima conversaţie fără ştirea mea.Îşi lăsă mâna s-alunece spre pachetul de ţigări şi-l apucă strângându-l atât de tare încât l-am văzut dispărând în pumnul său într-o secundă.Apoi îşi aţinti ochii asupra mea.Străluceau în negrul lor ca două scântei în abisul nopţii...Simţi cum mi se strânge inima.De ce de fiecare dată strică totul lăsându-mă să zac pe propriile rămăşiţe?
Mânie,dulcea mânie mă stăpâni cu uşurinţă,se împrăştie în fiecare globulă iar eu îi cedai fără luptă.Mi-a arătat că am orgoliu şi mi-l răneşte în mod constant.
- Să-mi spui am zis!Acum!
- N-am ce să-ţi spun,grăi răspicat.Tu nici nu mă cunoşti continuai cu tărie,n-asculţi de nimic în afara răutăţii ăleia native.Surprins probabil din pricina aversiunii mele păru că rămase pe gânduri.
- M-am convins,şi dădu să se ridice dar se încurcă în firele ce-i conectau laptopul la reţeaua electrică.
- Să nu îndrăzneşti şă crezi ce-ţi convine,îi urmai gestul.
- Mi-e clar ,replică afişând un calm fals.Ştiu îndată că-şi culegea roadele.
- Ţi-e încă neclar totul ,te înşeli din nou pentru că asta cauţi,asta vrei,iar eu nu mai sunt decât o ţintă uzată asupra căreia crezi că s-a făcut lumină.Aşa că dacă e cineva căruia îi e clar,aceea sunt eu.Suntem veşnic legaţi într-o agonie indusă.Poţi să faci cum pofteşti.
Am părăsit localul tot dând replică după replică unui amic imaginar care nu-mi poate răspunde din păcate şi nici nu poartă vina ocarei mele.Frigul îşi infipse ghearele adânc în carnea înroşită în timp ce-mi încordai trupul tremurând până la gura de metrou.Povestea asta se sfârşeşte mereu cu mine suferind,râd frenetic,te ador şi nu te pot înlătura din gândurile mele."


Ca de obicei, leapşa se duce la cine-o mai vrea.Luaţi o piesa din ultimele 10 postate pe blogul meu şi simţiţi-vă liberi să scrieţi ce vă trece prin minte.

9 comentarii:

  1. Valeleu!, ce de mai perfectul simplu....si zici ca actiunea se intâmpla in Bucuresti, nu in Craiova? :-)
    As prelua eu leapsa...dar n-am inteles exact in ce consta. Adica....iau o piesa de pe blogul tau si scriu ce vreau? Trebuie sa aiba legatura cu piesa, cu tine, cu mine sau cu toate astea la un loc? :-)

    RăspundețiȘtergere
  2. @Dragos
    Eu obisnuiesc sa il folosesc in descriere,cand fac "pauze" in cadrul actiunii,de altfel l-am intalnit in atatea scrieri incat sincer nici nu m-am gandit la specificitatea olteneasca,pe care oricum o vad mai mult proprie dialogului ,unde observi ca nu am folosit perfectul simplu. :P
    Leapsa preluata de la Ada era cam asa : alege-ti o piesa,in cazul meu din ultimele 10 postate intru-cat nu mi-am facut acum o lista special pt.leapsa asta,si scrie orice te inspira ea.Poti folosi din versuri,decor,atmosfera,E un exercitiu de imaginatie.Sper ca te-am lamurit.


    @Buty
    Am deschis geamul de la bucatarie,cel putin azi ...NU mai e frig! Haha :D asta ca sa sar de la subiect : ))

    RăspundețiȘtergere
  3. @ Silvia, multumesc pentru explicatiile amanuntite :-). Melodii am, ca tocmai ce facui un DVD pentru o colega cu ocazia Craciunului. Sa vedem catre care ma va duce inspiratia. Inca incerc sa-mi dau seama de legatura dintre melodia ta si text...

    RăspundețiȘtergere
  4. Sa ma anunti daca nu izbutesti : )) :P

    RăspundețiȘtergere
  5. Silvia, pai nu toata lumea are imaginatia si talentul vostru(al tau si al Adei). Eu nu sunt scriitoare... :( Ce ma fac? :P Si nici nu vreau sa fiu, aici e buba. :))

    RăspundețiȘtergere
  6. Misto! Adică, da, să mă exprim frumos.
    E foarte frumos și inspirat textul tău. Dragoș are puțină dreptate. Eu, cel puțin, am găsit perf simplu la persoana a treia. Când vorbesti despre tine, se folosește mai mult perfectul compus. dar e doar o opinie.
    Nice vrea bătaie :)) Oricum nu o scap până nu scrie.
    Dragoș se prinde cam greu. Că a intrat și la mine și probabil va înțelege de undeva. Și textul are legătură cu melodia, eu am văzut asta :)
    Multumesc!
    Ai cumva un titlu pentru text? Că vreau să îl adaug aici: http://adapavel.wordpress.com/cuvinte-pe-portativ/

    RăspundețiȘtergere
  7. @ Nice
    Tu nu vrei sa scrii :P ,asta e altceva,iar eu una nu-s nici pe departe scriitoare.

    @Ada
    Nu stiu de ce, dar mie folosirea timpului asta verbal imi suna mai personal...ma simt eu mai aproape de personaj.Cat despre mesaj,ma bucur ca l-ai regasit printre randuri.Ahh titlu,asta da provocare...spune-i "Lucian"

    RăspundețiȘtergere