miercuri, 15 decembrie 2010

Mi-a fost dat

Pune capăt!

Gândeşte-te la lucrurile pe care le ai : un pat cald,nu eşti nevoit să înduri frigul şi să dormi afară, o porţie de mâncare, bani, pachetul de ţigări din care tragi cu sete,fardurile pe care ţi le cumperi o dată pe lună,hainele cu care îţi acoperi goliciunea,prietenii care te întovărăşesc la bere,salutul unui străin.Poate nu ai încă jobul pe care ţi-l doreşti,venitul la care visezi,maşina care te-a obsedat pe când nici n-aveai vârsta la care să conduci,casa unde ai vrea să-ţi duci restul vieţii. Dar ai atâtea lucruri pe care alţii nici nu şi le mai pot aduna într-un vis...Depinde doar de tine.
Când ai să fi capabil să înţelegi ce spun nu-ţi va fi cu nimic mai uşor, vei simţi teamă, acum începe bătălia. Ai exact ceea ce îţi doreşti acum! De-asta nici nu pot să mă plâng că duminică m-au expediat asa uşor,nu-i vina nimănui.Şi nu pot simţi furie faţă de nimeni,nu ştiu decât că eu m-am adus unde sunt.

Pun pariu că la fel ca şi mine, îţi faci zilnic o listă cu lucrurile pe care le urăşti în viaţa ta,te plângi constant de ele . Primeşti în schimb şi mai multe ,căci asta trimiţi lumii ce te înconjoară.Te-ai obişnuit să nu-ţi meargă altfel decât rau.
Şi tot aşa te poţi trezi în fiecare dimineaţă zâmbind degeaba, cu cel mai pur sentiment de recunoştinţă pentru ceea ce ai.


"Hai să îţi spun eu de ce pierzi mereu acest meci şi te duci să dormi - în cazul în care nu eşti deja depresiv - cu speranţa că mâine o să-ţi reuşească. Fiindcă nu asculţi! Nu de mine, ci de tine. Fiindcă te încăpăţânezi să crezi că sentimentul pe care îl ai şi care se cheamă conştiinţă,care urlă în tine când faci o greşeală,e... greşit. Crezi că te înşeală, crezi că e în necunoştinţă de cauză şi în zadar el încearcă să te oprească de la ceva frumos, bun, constructiv. Învaţă! Ai tot ce trebuie în tine. Învaţă! Ascultă-te cu atenţie de fiecare dată când iei o hotărâre. Învaţă! Că resursele le ai deja, că trebuie doar să le găseşti şi să le pui în practică.
E cel mai uşor lucru pe care îl poţi face, şi anume să nu te asculţi.Greşeşti!"



Postarea asta vine pentru toată lumea,mie mi-a fost de ajutor când prea puţin speram că există cineva pe lumea asta care să-mi spună scurt şi plin de curaj,că văd negru în faţă doar pentru că eu îmi "colorez" viaţa aşa.Cel mai greu lucru e să convingi un pesimist de realitatea şanselor sale,iar eu voi fi fost unul dintre ăia care scârbit a privit peste umăr şi s-a enervat,crezând că-şi pierde timpul. Am ascultat cu lene şi reticenţă,prostii ale unor necunoscuţi, eu care aveam aşa multă nevoie de dovezi palpabile. Şi totuşi a mers.
Nu voi avea totul de mâine, deja trec de prima sincopă,dar învăţ să ascult de mine.Şi între timp încerc să mă bucur de iarnă,cu toate bune şi mai puţin bune,făcând bulgări de zăpadă din ce s-a adunat pe balcon şi aruncând în geamurile vecinilor de vis-a-vis .

:p

So...why are you doing this to yourself?

This was inspired by Denis,Alin & Răzvan.

6 comentarii:

  1. Ms mult :) pentru postare... Ştiu că e aşa şi nu e că sunt mereu ”întunecat” şi black-hearted. Există ACELE momente - venite dinr-o dată...u know, kinda strange.

    Nice post :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Stiu,adica inteleg destul incat sa ..inteleg : ))
    Merci

    RăspundețiȘtergere
  3. Silvia, nu, nu sunt de acord cu ce zici acolo. adică, nu în totalitate. eu sunt mai revoluţionară. dar nu asta e ideea.

    spun doar atât. eu dacă mi-aş asculta sentimentul ăla care se numeşte conştiinţă, aş fi foarte banală. prefer să stau în balonul meu de cristal, cu regulile proprii. "Reality is the ruin of a fairytale." Prefer să îmi iau din realitate atât cât am nevoie, cât să-mi formez o idee proprie. prefer să cad de 1000 de ori şi să nu învăţ din greşeli, decât să mă supun greşelii şi să mă cenzurez prosteşte.

    RăspundețiȘtergere
  4. pai tocmai...n-ai inteles :P, constiinta esti tot tu,daca iti apare sentimentul ala de cenzura asta e tot pentru ca tu ti-l impui...constiinta e ascunzisul dorintelor tale, in fine ,fragmentul ala nu mi apartine,dar eu asa il percep

    RăspundețiȘtergere
  5. bă, ce complicată e viaţa...ar fi mai bine să nu ne mai stoarcem mintea şi să trăim clipa.

    RăspundețiȘtergere
  6. :)) eu asta incerc sa fac, numai ca stii si tu prea bine,uneori chiar nu depinde intr-u totul de mine sau de tine

    RăspundețiȘtergere