miercuri, 15 iunie 2011

Tiranul cu suflet

Şi ironia face că exact cand am terminat de aşezat cuvântului ultim din titlu litera de încheiere, la radio cântă Muse-ale noastre dorinţe secrete :)) frumos.
Despre ce voiam sa vă vorbesc?
Aaaaa da! Despre acel gen de iubiţi care se hrănesc cu suferinţa voastră.Despre cei care sunt iuţi la mânie şi veninoşi la grai.Care din prea mult orgoliu sau iubire de sine (idee de altfel foarte contestată),nu reuşesc niciodată să treacă peste ei. Care sunt în stare să vă iubească dar nu prea o arată,de declaraţii rar încape vorba.
Pe un blog am citit o scriere în care cineva făcea referire la ei ca la nişte bărbaţi laşi.Oamenii nu se încurcă,n-ai să-i prinzi prea des cu garda jos!

Vă mai amintiţi de poezia cu gândăcelul ? Nah...eu am fost o insectă masochistă :))) de dragul atingerii m-am ales cu aripile frânte.

Tirania aceasta despre care vă spun nu e violenţa la care vă poate purta cu înşelăciune gândul,ci este cruzimea afişată în faţa iubirii.E proprie unei categorii anume de bărbaţi (atenţie,nu dau în cap nimănui!Încă...).Am un amic,culmea,care îmi confirmă toate răutăţile de care poate fi capabil.Cred că-i place cum mă revolt.

De ce îi placi ?
Ei bine aflaţi că acet gen de tirani dulci-amărui au fără doar şi poate un suflet. Sunt pricepuţi în arta comunicării,capabili chiar şi de seducţie,copilăroşi dar demni de cel mai rău soi de indiferenţă care există pe pământ :)).Posedă o aroganţă şi o răutate nativă,ambele încununând un caracter aspru,acutativ,suspicios şi plin de judecată încontinuu căutător de nod în papură.

Preludiul ce precedă relaţia cu o astfel de persoană te poate omorî cu zile ori te trimite în Rai.E foarte uşor să rămâi fără energie,e foarte uşor să te trezeşti sclavul unor trăiri contrare,e cel mai simplu să aluneci în derivă dacă eşti una dintre potenţialele victime "prestabilite",cum îmi place mie să le numesc.
Am impreia ca "fetele deştepte" n-au răbdarea necesară să le tolereze apucăturile,bravo mie că înot împotriva curentului.

Cum îi invingi ?
Cândva aş fi zis "N-ai cum!" dar mai e o vorbă cum că fiecare ne-am găsi naşul...
Plătitul în acelaşi stil se dovedeşte a fi sec,se cer alte tehnici,în funcţie de participant.Mie îmi place să cred că idealul ar veni din partea unei minţi diabolice,şi-aici sunt puţin confuză,oare se pot dedubla?

Dacă rezişti până la bătălia finală,bătălie care în funcţie de parteneri poate sfârşi cu un cuplu ori cu separarea definitivă a indivizilor,nu-ţi garantează nimeni că dupa aparentul "happy ending" toate vor fi roz.

Cel mai important lucru pe care trebuie să-l cunoşti este acela că dincolo de lespezile de gheaţă e şi căldură...uneori inocenţă în ciuda comportamentului denaturat,deci dacă ai porniri rele ai o şansă să-i distrugi şi să te bucuri de ofrandă.În acelaşi timp poţi gravita mult şi bine în jurul lor,până deviezi de pe orbită şi te pierzi în abis.
Ţineţi minte,unde nu există putere de sacrificiu,n-are rost să vă complicaţi. Eu însămi s-ar putea să fiu ipocrită dar nu-i bai,se poate ca nu toate cauzele să merite,se poate ca eu să fi fost una dintre ele.

26 de comentarii:

  1. Te pierzi in abis o vreme, apoi iti revii mai puternica, mai inteleapta si mai increzatoare in tine insati ca niciodata. Si, evident, vindecata de boala iubirii fara sens. Sunt buni si tiranii astia la ceva pana la urma.
    Sunt de acord cu sintagma "victime prestabilite", exista o tipologie feminina anume care cade in plasa intinsa de acesti indivizi.
    Articole ca acesta trebuiesc citite inainte, nu dupa.

    RăspundețiȘtergere
  2. :)))))) Daca mai ajung pe o panta periculoasa,sa nu uit sa ma citesc. Oricum slabe sanse,mi-a scazut rau nivelul de incredere in oameni si in mine. Sunt la adapost conservand ceea ce am,desi e dureroasa uneori dorinta de evadare. Momentam am chestii mai importante de facut.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ia uite ca ai dreptate, cata intelepciune =))

    RăspundețiȘtergere
  4. One last thing - trebuie doar să găseşti reţeta, o să iasă bine, la final. Farewell, Milady.

    RăspundețiȘtergere
  5. ... printre ciudateniile de care sunt capabili oamenii... se afla si denaturarea voita a imaginii, de dragul ideii de dragoste, si a altor idei bine bagate in cap de altii. Daca femeile nu s-ar mai prosti atat, si in loc sa viseze cai verzi pe pereti, ar privi partenerul pentru ceea ce este... ar avea parte de vieti mult mai bune, spun eu. Pentru ca un animal de prada/om rau intentionat... trebuie sa-l mirosi de la distanta.

    RăspundețiȘtergere
  6. si eu traiesc de ceva vreme ,aceeasi experienta.......initial,imi placuse pt ca imi plac lucrurile care se obtin greu ....dar am inceput sa mi dau seama ca nu totul e asa cum vad eu .......ca suferinta mea nu se justifica,ca lui nu i pasa ca eu sufar ,ba mai mult se bucura cand sufar de ceea ce provoaca.....in mn ....singura solutie care cred ca e valabila e INDIFERENTA......sa nu ti mai pese de durerea pe care vrea sa ti o provoace on&on &on.......

    RăspundețiȘtergere
  7. Tare remarca lui Nice :-))))))))

    Masochista, preludiu, seductie, sclav(a), trairi, dorinte secrete, ipocrita, hmmmmm, imi place cum gândesti! Daca mai ziceai ceva si de un seminud sau de vreo perversiune nevinovata ar fi fost chiar perfect.

    Foarte fain articolul, artisto! Mi-a facut o placere deosebita sa-l citesc.

    RăspundețiȘtergere
  8. :) ne pierdem in detalii si uitam ca singurul nostru scop pe lume este sa ne perpetuam specia =)) in rest...praf si pulbere suferim degeaba din prea multa frica ... oricum orice nas isi are nasul.

    RăspundețiȘtergere
  9. @ED

    Ahh, reteta aia...
    Stii, eu ma tem de altceva. Nici macar n-are legatura cu genul despre care am scris in articol.Dar are legatura cu potrivirea de care vorbesti tu. Ideea e ca orice-ai face eu cred ca ajungi in acelasi punct,cu oricine. Dar din nou...poate defectul principal rezida in mine. Cum ziceai si tu aseara,cele mai grele obstacole sunt cele create de mintea umana.

    RăspundețiȘtergere
  10. @Torden

    :)) La capitolul denaturarea imaginii si visat de cai verzi pe pereti cred ca nu ma intrece nimeni.Mereu iau ce-i mai bun din oameni si ignor partile nefaste.
    Referitor la ultima remarca,in legatura cu animalul de prada chiar am tinut sa dau de inteles in postare ca nu ma gandesc neaparat la un om cu planuri malefice,care urmareste fix sa provoace durere. Ci mai degraba la acel tip de barbat care din varii motive nu poate fi bland,e permanent torturat de neincredere si mereu cu un picior pe usa chair si cand iubeste.

    RăspundețiȘtergere
  11. @Dragos FRD

    Nice a pus punctat bine!

    Ma bucur ca iti place, la un nivel mai avansat poate am sa fac uz de experientele mele intr-o scriere mai persoanala.

    RăspundețiȘtergere
  12. @Anonim 1

    Consider ca daca reusesti sa ramai indiferent fata de cel/cea pe care-l/o iubesti (din oficiu si nu ca raspuns la indiferenta sa ),detii o putere de stapanire de sine peste masura.
    Indiferenta secundara ,adica aceea care urmeaza indiferenta partenerului,e o tentativa mult mai slaba de a inlatura durerea. Dar e buna,de multe ori te ajuta sa iei distanta necesara incat sa pui capat.

    RăspundețiȘtergere
  13. @Anonim 2

    Nu stiu care sunt planurile tale dar eu sigur nu vreau doar sa perpetuez specia :)).E posibil chiar asta sa n-o fac deloc.
    Daca te reduci la atat, apoi sa nu-ti fie mare mirarea daca toata calatoria a fost sumbra.

    RăspundețiȘtergere
  14. rezuma-te doar la perpetuarea speciei ca e singurul lucru care ramane in urma.. pana si trairile noastre se uita ...si crede-ma nimanui nu o sa-i pese de ce simti sau gandesti tu ca individ, ce-i care reusesc sa lase un ecou in urma sunt doar ce-i care beneficiaza de anumite circustante favorabile...in rest praf si pulbere. pana la urma totul de rezuma doar la nevoile primare ale individului si spun din experienta poti fi cu oricine vrei tu si sa fi cea mai fericita persoana de pe pamant daca legile perpetuarii speciei functioneaza...atractia si chimia rezolva cele mai ale dracului probleme de comunicare ...restul cum spuneam e praf si pulbere. de ce crezi tu ca noi barbatii alergam dupa putere bani si bunuri??? simplu speram prin asta sa atragem cat mai multe femei ca sa ne rezolvam problemele primare ...sentimentele nu sunt decat rezultatul chimiei si al atractiei. nu mai stiu cine, parca Freud, numea asta blestemul speciei noatre... nus exact sunt batran :D

    RăspundețiȘtergere
  15. Deci, anonimule, daca perpetuarea speciei e singurul lucru pe care vrei sa.l lasi in urma... i feel sorry for you;

    RăspundețiȘtergere
  16. @ Anonim

    Usurel ca m-ai ametit :))

    Imi vine in minte un singur cuvant : primitivism!
    Parca pretindeam ca suntem niste fiinte spirituale si nu o cireada de animale scapate de sub control...sau era asta doar un tel personal? In fine..

    Maslow in piramida nevoilor umane,spune ca acele nevoi primare (sex,mancare,somn,etc.)se situeaza la baza,dar sunt "deficiente".
    O persoana nu simte nimic special dacă acestea sunt satisfăcute, dar simte un disconfort când nu sunt satisfăcute.

    Dincolo de acestea exista acele nevoi care motiveaza pe parcursul vietii individul. Stii ,cele care te scot din mizerabilul existentei.Aveam un vers dar nu pot sa il reproduc :)) .
    Am mai intalnit genul asta de opinii ca ale tale,eu le consider proprii cuiva pe care societatea l-as supus de timpuriu.

    Mi se pare comic cum rezumi totul la niste chestii de sorginte materiala,si mai zic barbatii ca femeile is materialiste...

    Si crezi de asemenea ca in pat se rezolva problemele unui cuplu, LOL.

    RăspundețiȘtergere
  17. @ Marian

    Si ce te faci daca ai norocul sa te afli in posesia unei frumoase boli ereditare? :)))

    Ooops... nasol

    Plus ca daca mergem pe aceasta idee...atunci nu lasi nimic in urma,ca la randul sau, rodul unei imperechesri nu e decat un individ fals precum toti ceilalti muritori.

    RăspundețiȘtergere
  18. ups cata vehementa..poi ar trebui sa va intreb eu pe voi ce vreti sa lasati in urma ..altceva decat o progenitura? sa fim seriosi trairile noastre interioare pot fi deosebit de frumoase dar si deosebit de dureroase...cui ii pasa de asta? credeti voi ca pe omul de langa voi il intereseaza?? nope...il intereseaza doar trairile lui si atat . revin dati-mi argumente ca nu doar perpetuarea speciei e pe primul plan si ma inchin in fata voastra. ne complicam degeaba existenta spunand suntem cineva... praf si pulbere ...tot ce cladim acuma se naruie maine si tot asa singurul scop precis al nostru in viata este sa ne "dividem" =)) ca euglena verde =)) restul e degeaba sa gandim simplu si o sa vedem ca o sa ne fie bine :))

    RăspundețiȘtergere
  19. Daca pentru tine totul se rezuma la perpetuarea speciei, inseamna ca n.ai evoluat mult (sau aproape deloc) de la "celebra" euglena verde de care aminteai;
    Cat despre argumente, nu am niciun interes si nici cea mai vaga dorinta de a aduce lumina si in ochii altora, nu am nimic de castigat si nimic de pierdut, so it would just be a waste of my resources;

    p.s. Nu te.ai gandit ca poate vreau sa las un monument sau vre.un crater prin mijlocul orasului? Sigur or sa ramana in istorie mai mult decat progeniturile tale xD

    RăspundețiȘtergere
  20. @Anonim

    Ma intreb de unde nevoia asta urgenta de a lasa ceva in urma ta?
    Nu te poti rezuma la bucuria de a trai ? :)))

    Hai sa iti spun eu de unde e...

    Mai intai trebuie sa respecti ca desi poti avea toate chestiile alea de care amintesti tu,asta nu-ti confera decat superficialitate,daca ele sunt singurele la care te rezumi. SEC!

    Eu zic ca esti intocmai ca individul acela ce nu reuseste sa ajunga la implinire,vrea mai mult din toate,devine lacom,se daruieste desfraului ( :)) lol,am inceput sa vorbesc ca predicatorii), fara de folos,ca in ciuda satisfacerii tuturor poftelor trupesti, mintii i-e sete de altceva.

    Cred ca tocmai in asta sta nevoia ta de a lasa ceva in urma,speranta ca din tine se poate naste ceva mai bun. E o chestie de subconstient, nu ma astept sa o aprobi. PACE!

    RăspundețiȘtergere
  21. Foarte frumos ai descris în cuvinte ceea ce ai desluşit cu destulă pricepere: caracterul uman !

    RăspundețiȘtergere
  22. @Silvia E normal să coste pentru că orice are un preţ, e anormal să nu merite preţul şi să fii nevoit să-l accepţi

    RăspundețiȘtergere
  23. silvia esti tare ce sa mai zic. nota 10 . cat pt marian nu pot sa-i spun decat succes ;)) eu ma rezum la progeniturile mele =))

    RăspundețiȘtergere
  24. @Grig Cred ca a fost o actiune benevola constienta, liber arbitru sau cum era...?

    RăspundețiȘtergere
  25. @Anonim
    Marian poate are cai necunoscute ;),stie el mai bine sa-si faca o analiza de potential.
    Merci de aprecieri,ar fi bine sa fi ramas macar un pic pe ganduri in urma conversatiei noastre.

    Vizionare placuta a eclipsei !

    RăspundețiȘtergere