duminică, 10 iulie 2011

De caniculă

Ahh trebuia să revin în forţă cu o nouă aberaţie.

Acum că am stabilit că sunt liberă de orice responsabilitate vizând vreo formă de învăţământ, ar cam trebui să mă înscriu repejor în rândurile clasei muncitoare. Ceea ce ar fi ...potrivit pentru acest timp şi spaţiu. Numai că habar n-am încotro să o apuc şi ce să fac. Pentru că timp va fi destul, mi-ar mai lipsi numai banii ca să încep câteva activităţi simple de reorientare profesională. Aproape că îmi vine să râd, dar ce să-i faci, asta e situaţia. Mai cu plâns, mai cu râs am ajuns de unde nu ne mai putem întoarce. Şi cum banii aştia nu se câştigă decât dacă mă alătur în primele rânduri ale categoriei mai sus amintite, vedeţi unde vreau s-ajung?

Desigur, presupunând că o mână cerească s-ar îndura să-mi dea o şansă bunicică iar eu m-aş ajuta cu ceva gânduri bune şi un pic de efort spre a nu risipi :)) - multe presupuneri huh- aş reuşi să fac nişte demersuri în vederea acelei reorientări cu pricina. Apoi va rămâne doar o problemă de timp ...dar ce naiba, nimic nu uşor dacă stai să te gândeşti.

Ce-mi lipseşte? N-am timp să întocmesc lista, dar pun pariu că încrederea şi determinarea sunt printre primele înscrise. Poate îmi lipsesc chiar abilităţile, nu-i musai să fim cu toţii capabili. Uneori stau şi mă gândesc cum am ajuns omul care sunt acum, cum atât de slabă, cum atât de dezorientată?

Şi ca să ajungem în punctul aberativ culminant mă gândeam că e cam stupid să realizezi la vârsta asta care sunt lucrurile ce te-ar face să te simţi mulţumit. De exemplu, nu ştiu dacă să mă bucure ori nu, dar am descoperit în ultimul an că dacă aş avea posibilitatea mi-ar face deosebită plăcere să învăţ să gătesc la un nivel "pro", să duc la bun sfârşit un curs de specialitate şi să lucrez în domeniu.

Hai că la asta nu vă aşteptaţi...

Apoi ar mai fi varianta în care mă văd lucrând tot prin aceeaşi sferă, cumva poate pe un post similar celui de barman. Şi după cum urmează aş mai visa la un curs-două de limbi străine ca să fiu fată serioasă cum zice mama, deşi e cam trecută vremea chiar şi pentru asta, şi nu în cele din urmă mi-aş dori foarte tare să scriu pentru o publicaţie.
Sunt minunată, ştiu. Să nu procreaţi primăvara că uite ce iese.
Săptămâna trecută am aplicat la un job pentru a redacta articole în cadrul unei reviste care se ocupă cu promovarea turistică. Evident că n-am avut succes având în vedere lipsa experienţei şi alţi factori care se impuneau acolo, dar mă gândeam că ar fi fost ideal să îmbin scrisul cu studiile pe care le-am parcurs.

Până se decide viaţa mea în ce prăpastie vrea să mă arunce, "chase-uiesc" vise şi aculumez dezamăgiri. Plecarea pe vas nu se va mai înfăptui, pentru cei care ştiau că intenţionez s-o fac. Sunt numai bună pentru ei cu excepţia faptului că habar n-am de experienţă :)), astfel că mi s-a sugerat să o dobândesc în ţară iar apoi să mai aplic o dată. În plus şi dacă mi-ar fi ieşit pasenţa tot rămânea un obstacol financiar din pricina stării precare a sănătăţii tatălui meu.
Sooo...tot răul spre bine, dacă m-ar fi acceptat aş fi aplicat metoda piţigoiului :)). Poate la anul vă scriu din Caraibe. Noi să fim sănătoşi.

A...era să uit, pentru donaţii şi altele îmi puteţi scrie pe adresa de e-mail. Sper că aţi avut un weekend frumos! Bye!

23 de comentarii:

  1. Baftă. Să nu stai prea mult degeaba. Să îți găsești cât mai repede. :P

    RăspundețiȘtergere
  2. "Săptămâna trecută am aplicat la un job pentru a redacta articole în cadrul unei reviste care se ocupă cu promovarea turistică."
    Si eu tot pentru asta te vad calificata, potrivita. Ceva legat de scris sa fie...
    Daca se dadea un test ceva, sigur treceai. Dar tu mai incearca, pana la urma trebuie sa reusesti. Iti tin pumnii, bafta!

    RăspundețiȘtergere
  3. @Creve

    Am tot stat pana acum.Merci!

    @Nice

    Da...vezi tu, e mai greu pe la noi prin tara. Tot felul de prejudecati, firmele vor oameni deja instruiti,etc. Uneori mi-e teama ca nu mai nimeresc nimic.
    Last resort-back to Bucharest, desi NU MAI VREAU deloc... nu se stie niciodata.

    RăspundețiȘtergere
  4. "Sunt minunata, stiu. Sa nu procreati primavara ca uite ce iese."

    Imi amintesti de o prietena, adusa pe lume... cam spontan asa.

    Gen s-au trezit intr-o zi parintii ei fiind HORNY.. si au sarit sa faca amore pasional.. si nu stiu cum exact/prin ce accident neprevazut (fara a planui sa faca un copil), femeia s-a trezit insarcinata si a nascut o fata excelenta, ce pare sa inteleaga si barbatul dar si femeia.. o fata FOARTE OK si destul de inteligenta cu care te poti intelege bestial. DE CE ITI SCRIU TOCMAI TIE ASTA ? SIMPLU, aman2 aveti ceva in comun, ANUME: SILVIA :))

    Deci sfatul ar cam fi: FACETI COPILASI FARA A-I PROGRAMA, fara a face o pozitie anume ca sa iasa baiat sau fata, neeeeh.. FACETI SPONTAN, fara planuri exacte :)) Daca aveti vreo 27 de ani iar faza copil nu e exclusa, bagati SPONTANUL :))

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu faceti copii spontan, e o prostie.
    Oricum, nu stiu cum am ajuns la discutia asta Lusio :))). Ce e asta planning familial?

    Era vorba de un job, si da...inca sunt de parere ca reprezint o eroare.

    RăspundețiȘtergere
  6. take a number Silvia :P

    daca te face sa te simti mai bn, si eu trec prin aceeasi chestie. cu exceptia faptului că joi am de prezentat lucrarea de disertatie şi am uitat complet limba română:)))

    ce ciudat e sistemul asta. cand esti la scoala, te incurajează, te preseasă să înveţi, chiar ajungi sa crezi că o sa devii ceea ce iti propui sa devii in viata, ca după 17 ani să îţi spună: nu mă interesează ce faci, cum te descurci, hello....?!

    eu nu ştiu cum e la tine acolo în Timisoara, dar mă gândesc că mai există o speranţă să găseşti un loc de muncă dacă nu unul "serios", cel puţin unul în care să ai parte de colegi cu care să poţi purta o conversaţie cât de cât intelectuală, nu doar una gen "ce ai mai gătit azi?".

    eu cel puţin m-am lămurit cu potenţialul oraşului meu: de la recepţionere care servesc băutură la toate "sugativele" care vin în frumoasa Bucovină până la vânzătoare la mall.
    restul joburilor e o loterie.

    uite aşa, ca să nu-mi crape o venă şi să n-ajung să fiu albă în cap ca restul supraveţuitorilor de pe aici, m-am înscris ca voluntar în Austria. şi m-au şi acceptat. e ceea ce îmi doresc momentan: bani de buzunar şi distraţie la maxim timp de 6 luni!

    baftăăăăă!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. @Kate ...aaaa ce frumos, te felicit pentru asta.

    Intr-un fel cred ca semanam :))) noi oare cand ne vom gasi locul? Am impresia ca o sa raman blocata asa la nesfarsit...

    Din pacate nici eu nu am sanse mari pe-aici. E greu sa nu-ti dea nimeni nici o sansa in nici un domeniu.
    Sincer te aprob in toate cu faza legata de joburile temporare si cele "serioase".

    Succes la disertatie!

    RăspundețiȘtergere
  8. Silvia.. te-as cam zgaltai si ti-as zice:

    "Revino-ti fato!"

    :))

    RăspundețiȘtergere
  9. Mda, e o fractura logica. Ca sa te angajezi ai nevoie de experienta, dar ca sa capeti experienta ai nevoie sa te angajezi. Lasa ca iesi tu la un moment dat din asta. Toate la timpul lor. De exemplu, ca sa capeti experienta pentru transatlantic n-ar fi rau sa te angajezi pe un vapor de croaziera de pe Bega.

    Daca vrei sa devii 'pro' in gatit nu inteleg de ce ai tu impresia ca asta ar fi aberatie. Eu cred ca e o idee foarte buna. A fi bucatar, a fi barman....ca sa oferi servicii de inalta calitate nu e deloc simplu, mai ales când musterii incep s-o ia razna. Dar asta cred ca stii....

    RăspundețiȘtergere
  10. @Lusio

    :)) Ceea ce tu nu intelegi este ca n-am din ce sa-mi revin, asa sunt eu.

    @Dragos

    Pe Bega n-avem croaziere :)) dar as putea sa incerc la receptia unui hotel. Asta mi-ar asigura ceva experienta pt.postul la care vreau sa aplic dincolo. Cat despre ideea cu bucatareala, stiu ce zici :).

    RăspundețiȘtergere
  11. http://www.bestjobs.ro/locuri-de-munca-jurnalist/500256/1

    RăspundețiȘtergere
  12. :)) merci Kate, am sa fac o incercare

    RăspundețiȘtergere
  13. Bine, atunci hai la terapie cu psihologul Lusio! :))

    RăspundețiȘtergere
  14. Lusio, mersul la pshiholog mi se pare inutil, pe mine nu m-a facut decat sa inteleg ca singura care ma poate ajuta ,sunt eu.

    RăspundețiȘtergere
  15. pe limba ta o soapta vreau sa ajung, sa ma topeeeeeesc. tu esti o ciudatica. intodeauna ajungi sa faci opusul la ce iti propui. poate daca.ti doresti sa nu lucrezi, ofertele nu vor intarzia sa apara :)

    RăspundețiȘtergere
  16. @Anonim

    :))) Vai...

    Si cine zice? Nu cred ca e asa greu sa lasi o semnatura, sau esti unul dintre fanii timizi? LOL

    Nu cred ca merge faza asta cu psihologie inversa :)) .

    RăspundețiȘtergere
  17. poti sa.mi zici pompier, ca beau de sting :) (cred c.o stii pe asta :p ).
    e sting :) (cred c.o stii pe asta :p ).

    RăspundețiȘtergere
  18. Pompier ? Beau de sting ?

    Eu stiu de alta:

    Tata e un betivan, bunicu la fel.. iar eu ce ? Doar n-oti vrea vreun pui de inginer..

    :)))))

    RăspundețiȘtergere
  19. Aolo.. sper ca a intrat si nickul ca eu mi's ala cu ingineru :))

    Si tot eu sunt ala care a postat cu Mariachi dincolo :))

    RăspundețiȘtergere
  20. Da Lusio, toate sunt la locul lor :))

    RăspundețiȘtergere