joi, 7 iulie 2011

Enjoy the silence...I did



Despre prietenii care se trezesc peste noapte atraşi de prietenii lor cei mai buni s-a scris de n ori. Asta e o chestie pe care n-am putut-o concepe niciodată, am subestimat-o şi n-am acceptat-o până în dimineaţa când m-am trezit ca după o răfuială cu sine, în cea mai surprinzătoare ipostază. Aceea că tocmai îmi visasem unul dintre amici sărutându-mă.

Încă nu ştiu dacă e nevoie doar de atât ca să priveşti pe cel de lângă tine cu alţi ochi, migrând departe de toate concepţiile cu care te-au pricopsit cei-nu-ştiu-câţi-ani-pe care-îi-ai. Deşi era prima dată când mi se întâmpla una ca asta nu plana deloc asupra mea acel sentiment de stânjeneală cu care mă confruntasem după ce aflasem că sunt în postură inversă...respectiv eu dând naştere fanteziilor vreunui coleg sau prieten. Cred că sunt decisă în a nu pierde niciodată controlul asupra unei situaţii, iar asta se reflectă în multe aspecte din viaţa mea. Da...aţi putea spune că toate dovezile indică de fapt contrariul, dar nu insist să fac lumină acolo unde trebuie să-i lăsăm întunericului ce-i al întunericului.

Revenind la situaţia dată, ahh nu văd cum să încep.

Varianta 1. El - ea.

Şi cum aminteam mai sus, într-o zi observi lucrurile altfel.

Punctul a.

Dacă de la început ai ţinut să ţi-o faci amică doar pentru a-i intra în graţii, am auzit spunându-se foarte des că va fi cea mai crâncenă luptă pe care o poţi duce. Eşti blocat pe poziţia de "best friend" şi riscurile sunt mari, în funcţie de cât ţii să rămâi într-o postură sau alta. Poţi să ceri totul sau nimic ori dacă hormonii nu au preluat conducerea mai ai o şansă în a păstra o prietenie...deşi nu îşi are rostul. Să nu uităm că ai conceput un plan şi deja cunoşti ce măsuri trebuie să iei în cazul unui astfel de deznodământ.
Dar eu nu vreau să vă vorbesc despre categoria asta, ci despre cea spontană, cea care în viaţa de zi cu zi nu alege cu meticulozitate ce paşi să urmeze pentru a ajunge lângă careva.

Punctul b.

Prieteni din copilărie...un clişeu , colegi din facultate, prieteni din grupul de care aparţii. Habar n-ai când s-a întâmplat dar în gândurile tale a pătruns îndoiala. E crudă şi a început deja să te macine ideea de voi ca şi posibil cuplu.

La momentul mărturisirii e cumplit, n-ai stare , ai evita asta cu orice preţ, nu vrei să auzi vorbele alea, ar strica totul. Am bebeficiat de fericita situaţie o dată, iar pentru restul n-a mai fost nevoie de cuvinte, intuiţia şi-a făcut treaba şi-am ţinut rolul departe de al său (asta e calea uşoară).

Eu tind să fug ,pentru că...tind să fug. Mi se pare greu să accept că acel cineva, care mă cunoaşte de ani buni de zile şi ştie despre mine cam la fel cat ştiu si eu, s-ar putea transforma din umărul pe care plâng, braţul care mi se încolăceşte de după talie...asta dacă are mâinile destul de lungi :)), în ultima vreme s-au adăugat mulţi cm...dar în fine.
Urăsc să mă simt vulnerabilă, mă panichez teribil şi cum bine ştiţi că o relaţie presupune multe momente de vulnerabilitate, puteţi deduce ce de trăiri contrare mă încearcă.

Şu cum facem ?


Varianta 2. Ea - el

Aha... acum că te gândeşti ca o găină ameţită numai la el şi rânjeşti pe sub pahar când sunteţi împreună prin oraş, ori eşti genul care se îşi reprimă orice pornire (cam pe-aici m-aş situa şi eu), află că şi tu mai ai mult de lucru până ajungi să iei o decizie. Pentru că, de ce să nu recunoaştem ...abia poţi decide cu ce aromă să fie gelul de duş pe care îl foloseşti, sau cum să te îmbraci când trebuie să ieşi din casă.

Acum întreb partea masculină, voi cum aţi reacţiona dacă într-o zi buna voastră prietenă v-ar da de înţeles că simte ceva mai mult pentru voi ?


În dimineaţa aceea de care vă spuneam, mi s-a părut că mă îmbătasem cu un soi de bucurie neştiută, deşi poate el n-a fost decât obiectul mai vechilor mele neîmpliniri. Să fim patetici!
Mi se părea atât de dulce întreaga stare ce mă cuprinsese încât mi-aş fi dorit să nu vină deloc amiaza, de teamă să nu pierd din intensitatea sentimentului pe care îl lăsam să mă domine pentru întâia oară. Mă teameam chiar şi să vorbesc cu cineva, rugându-mă să nu-mi sune telefonul, să nu mă caute nimeni cât de mult s-ar fi putut. Trebuia să conserv ceva prea frumos ca să mi se întâmple şi în viaţa reală...

13 comentarii:

  1. Stii reclama aia e la Fanta?Prietenul tau cel mai bun te doreste..so,ma aflu cam in aceias situatia cu tipu' cam pentru tot anturaju meu feminin..deci ce pica,dumnezeu fie laudat :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Toate lumea o stie... spune pe bune! :))

    Bafta, dar ai grija dupa cati iepuri alergi :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Pot sa raspunda si fetele sau postul e dedicat doar baietilor? :(

    RăspundețiȘtergere
  4. mă bucur să te găsesc şi altfel decât de obicei, adică în toane bune, zâmbind ... ultimele posturi păreau că ţi s-au înnecat corăbiile :P

    RăspundețiȘtergere
  5. Mi s-a întâmplat să simt asta și chiar și acum o simt dar prefer să nu o pierd ca prietenă foarte bună. O cunosc foarte bine și sunt 100% sigur că dacă mi-aș deschide sufletul ar fi cea mai mare greșeală :) Pe de altă parte știi că în cea mai mare proporție, viitoare persoană cu care te vei căsători, face parte din grupul mai apropiat de prieteni :) Spun asta pentru foarte mulți prieteni s-a căsătorit cu persoane din cercul de prieteni. Rar se întâmplă să nu fie așa

    RăspundețiȘtergere
  6. @Nice
    Toata lumea poate! Cand am scris eu numai pentru baieti ? :P bine,intelegi tu :))


    @Marian
    Acum chiar ar trebui sa gasesti un raspuns la intrebarile din articol :)) si ce-i cu "deloc modest"?

    @Kate
    Momentan ma plimb cu submarinul :)) nu e de durata dar macar ma mai obisnuiesc cu adancimile =))

    @Creve
    Uite nu stiam ca asa stau lucrurile,toti prietenii mei care s-au cuplat sau au oficiat relatia deja existenta proveneau din medii diferite si am format un grup cand ne-am intalnit intr-un fel sau altul.
    Despre EA...probabil e mai bine asa, cu timpul sentimentele se estompeaza si daca apare altcineva care sa-ti capteze atentia ...iti urez bafta!

    RăspundețiȘtergere
  7. Intrebari?...ahh, dupa ce mai dorm; "Prea multa party" aseara, dar daca o sa fie si azi la fel e foarte bine :)) Nu a mai fost fun la lucru de vre.o 2... 3 saptamani si incepea sa devina cam monoton;

    RăspundețiȘtergere
  8. :)) Concentreaza-te!!!! Maine poimaine iti marturisesc ca am fantezii cu tine si nu stiu ce reactie vei avea .

    RăspundețiȘtergere
  9. Cred ca relatiile de dragoste provenite din astfel de prietenii pot fi cele mai reusite si stabile. Eu nu as pregeta daca un bun prieten mi-ar marturisi ca ma iubeste si as simti identic pentru el. Merita sa ne dam o sansa.

    RăspundețiȘtergere
  10. @Nice

    Wow...really ? :)) Hmm...pai daca este un prieten bun fata de care te-ai gandit si tu macar o data la posibilitatea asta. Dar sa fie unul care nu ti-a trezit niciodata sentimente din astea...crede-ma ca iti produce niste trairi urate de tot.

    Totusi in linii mari cred ca asta ar fi situatia nr. 2 in randul situatiilor ideale. Locul 1 ramane ocupat in continuare de strainul perfect :))

    RăspundețiȘtergere
  11. Cam greu sa ma concentrez in ultima vreme... si totusi.

    Dunno, daca e un prieten bun si il cunosti destul de bine, ar trebui sa.ti poti face o imagine, sa.ti dai seama cam in ce fel o sa reactioneze daca ar aparea o asemenea discutie; Aici nu ma refer la raspunsul care o sa.l dea, sau daca simte acelasi lucru, ma refer la faptul ca ar trebui sa.ti poti da seama daca o sa fie o discutie matura, si daca o sa va afecteze prietenia pe viitor (si in ce fel);
    S.ar putea sa se sperie, s.ar putea sa nu mai vrea sa fiti prieteni, s.ar putea sa simta la fel si sa vrea mai mult, sau s.ar putea pur si simplu sa te asculte, sa.ti spuna calm ca nu simte acelasi lucru... dar daca e un bun prieten o sa ramana acolo si nu o sa se schimbe prea multe, doar ca sa fie unele momente ciudate dupa asta;

    Eu zic ca daca cele doua persoane au capcitatea de a asculta, comunica si de a intelege situatia, nothing can go wrong; Relatia poate trece la un alt nivel, sau ramane cea de prietenie;

    Evident ca daca se trece la alt nivel, si relatia de iubit si iubita nu merge bine, lucrurile nu vor mai fi la fel cand o sa faceti "downgrade";

    RăspundețiȘtergere
  12. @ Marian

    Amin! :)) Pai da...ca nu se stie niciodata cum vor merge lucrurile. Asta e una dintre situatiile cele mai complicate.

    RăspundețiȘtergere