joi, 15 decembrie 2011

What made the river so cold?



Plouă din nou. E o noapte ce nu merită pierdută așa, ci undeva prin centrul orașului cu tequila pe masă, prieteni și străini de jur împrejur. Ăsta mi-e tratamentul, și cred că l-am luat atât de des încât și-a pierdut efectul. Mai mult tot mai mult, tot mai dezamăgitor.
Câtă nevoie am de necunoscutul fără chip, cel care departe de aici e capabil să mă anime măcar pentru câteva clipe. Dar niciunul nu s-a arătat, iar pe cei care-mi sunt deja cunoscuți îi menajez oarecum de ceea ce îmi trece prin minte, de toate suferințele și problemele pe care am învățat să le ascund mai bine. Nu-i nevoie să poarte povara gândurilor mele.
În general oamenii sunt mai fericiți când nu știu.
Durerea mă arde ca un tăciune. În unele zile răbufnesc. Și apoi de la capăt. Din ce în ce mai puține zile, din ce în ce mai mult tremur, din ce în ce mai greu, mai imposibil. An după an...până când se va termina într-un fel sau altul.
Am rămas singură în apartament, plictisită, dornică să pun ceva în spațiul gol din sufletul pe care orele acestei zile l-au tratat cu dușmănie. Nu mi-e teamă de nimic... pot să fac ce vreau. Restul încetează să mai conteze, lumea se reduce la mine și la nevoia acută de a reuși să răzbat dincolo de tristețea care mă sufocă. E ca un întrerupător pe care îl tot aprinzi și îl stingi chiar și pentru o secundă de lumină. Îți ghidează pașii încă puțin prin întuneric.

Ca un dans improvizat, stropii de apă ating asfaltul. De la balcon e o altă cale ale cărei borduri se lasă inundate. Va deveni martorul tăcut al trăirilor mele. Și din toate nopțile câte mi-au mai rămas nu vreau să pierd niciuna. Șoseaua lucește sub luminile neoanelor, intersecția mare e aglomerată, teribil de aglomerată.


Noapte bună.

10 comentarii:

  1. E o noua zi. Uite..s-a aratat si soarele. Intersectia e la fel de aglomerata, dar macar s-a facut lumina si in camera ta.

    RăspundețiȘtergere
  2. sincer prefer noaptea :)) ziua e cam macabra

    RăspundețiȘtergere
  3. :)) ce naiba, nu ne stii pe noi depresivii?

    RăspundețiȘtergere
  4. Silvia, esti o artista desavarsita... Cred ca nu mai ai nevoie de explicatii. :)
    Da, sunt mai fericiti, dar sunt si linistiti?

    RăspundețiȘtergere
  5. Nice...what? :)) Eu artista? Desavarsita?
    hahahaha nici vorba, cu ce?

    Stai ca nu inteleg cu fericirea si linistea :)), in nici un caz depresivii nu sunt mai fericiti =)) iar de liniste e de prisos sa discutam.

    RăspundețiȘtergere
  6. Ma refeream la asta:"În general oamenii sunt mai fericiți când nu știu."
    Cu ce? Pai in primul rand felul cum simti si apoi felul cum scrii. Si despre ce scrii...

    RăspundețiȘtergere
  7. Aia da...m-ai facut putin confuza ca nu intelegeam la ce anume te referi.

    Cat despre mine, din nou, n-am nimic artistic :))). Pe bune, doar scriu despre cum ma simt, si de multe ori e patetic, dar altfel nu vad cum pot sa ma exprim.

    RăspundețiȘtergere
  8. Silvia, asta a fost parerea publicului. :D :P Vezi ca subscrie si Dragos la ea. :))

    RăspundețiȘtergere
  9. Dragos e un carcotas :)) nu-l iau in serios.

    RăspundețiȘtergere