sâmbătă, 1 mai 2010

mai multe crime

o noapte linistita de aprilie cu strazile goale,parasite de oamenii care se-mbulzeau pe la terasele din centru m-a condus acasa ( e prematur sa folosesc cuvantul asta dar mi-e inteligenta usor stirbita si nu gasesc acum alt inlocuitor mai sonor),de fapt m-a impins pe trotuar cu pasi marunti pitindu-ma de restul lumii,alungandu-ma de pe scaunul pe care-am stat doua ore ca un om aproape mort. Parca mi s-a scurs tot sangele din corp si mana tremura amuzant pe tigara iar pe chip un zambet trist se nastea la fiecare intrebare. "Sunt doar obosita.M-am trezit la 06:00.Mi-am plimbat trupul sub caldura ametitoare de la amiaza.Am stat prea mult in soare..."
Am descuiat usa de la a doua incercare,mi-am schimbat hainele si m-am oprit brusc in mijlocul camerei,camera goala care tace...si-acum? imi zic...ei...acum mergi la somn si maine ai sa te trezesti mai bine,ai sa-ti amintesti ca acum un an invatai pentru examenul de 1,te pregateai sa mergi la mare cu prietenii,te bucurai de cele mai mici prostioare si stii ...lucrurile nu s-au schimbat prea tare,esti cam aceeasi numai ca vezi tu...maine are sa fie un pic mai delicat,examenul nu se va da intr-o banca si nota are sa-ti rasuceasca inca putin cutitul in rana, rana mintii draga mea,n-o sa mai existe un profesor care sa-ti sufle in urechi ci numai ultimele cuvinte pe care le-ai citit de-atatea ori incat iti va fi cam greu sa nu le mai auzi chiar si cand cineva te va intreba daca preferi inghetata in loc de ciocolata,doar ele te vor mai enerva din cand in cand.In rest vei fi singura printre straini,o sa mananci ceva ce n-are sa-ti placa,ai sa te strambi ori poate chiar ai sa razi la glumele altora si ai sa tanjesti sa te intorci cat mai repede aici,iar cand o vei face te vei prabusi pe pat privind peretii,rugandu-te ca sa mai simti macar un pic aroma de nisip...

2 comentarii:

  1. In primul rand te salut si iti multumesc ca ti-am captat atentia.In al doilea rand tin sa te felicit pt cuvintele de la profil sunt impresionat de descriere..

    Si bine inteles o seara placuta :P

    RăspundețiȘtergere